Gezond eten

welkom!

Gezond eten is en blijft lastig voor mij. De ene week eet ik gezond en de andere week niet. Ik wil 6 van de 7 dagen gezond eten en dan mag ik 1 dag iets eten waar ik veel zin in heb. Dat kan chocolade zijn, chips of een patatje.

image

Met gezond eten bedoel ik 5 tot 6 maaltijden per dag, minimaal 2 ons groenten en 2 stuks fruit. Vooral meer afwisseling! Eigenlijk zoals de schijf van vijf adviseert.

image

Ik merk dat ik meer rust moet nemen met eten. Geld ook voor het maken van een maaltijd. Ik heb ondertussen van alles al geprobeerd van minder calorieën, minder koolhydraten, meer eiwitten, shakes enzovoort. Het lijkt wel of eten daardoor een strijd wordt. Een strijd in mijn hoofd. Het lijkt wel of ik te veel met eten bezig ben, waardoor ik juist zin krijg in iets slechts. Of juist zo gezond mogelijk wil eten en daardoor weer door sla. Het is een beetje lastig uit te leggen wat er precies in mijn hoofd/gedachtes gebeurd. Zo’n “gesprek” moet ik de eerst volgende keer opschrijven. Kijken wat er gebeurd en hopelijk kan ik achterhalen waar het mis gaat.

image

Groetjes,
Sandra

Advertenties

2 gedachtes over “Gezond eten

 1. Je hoofd kan idd zo met je op de loop gaan! Herkenbaar hoor. Uiteindelijk denk ik dat je gewoon van alles wat zou moeten kunnen eten, niet zonder koolhydraten of zonder weet ik veel wat. Maar alles mogen eten, is ook zelf keuzes maken ipv iets niet te eten omdat het bijv niet pas in koolhydraatarm. In t begin van het proces misschien moeilijker, maar uiteindelijk leer je te luisteren naar je lichaam en te eten naar behoefte en kun je je een eetstijl aanmeten die bij jou en je leven past. Wat mij ook helpt is het maken van een weekplanning voor t warme eten. Een keer per week boodschappen daarvoor doen, soms op t laatst nog ff wat verse groente indien nodig. Het geeft rust. Je weet wat je gaat koken, geen nadenken hierover, gewoon doen. succes!

  Liked by 1 persoon

  • Dank je wel voor je reactie!

   Ik denk ook dat ik steeds voor 2 dagen moet koken. De ene dag vers gemaakt en de volgende dag wat over is opwarmen. Vooral op de dagen dat ik na werk ga sporten heb ik minder tijd (als ik naar een les ga) en minder zin om uitgebreid te koken. Dan hoef ik het alleen maar op te warmen en hoef ik er niet over na te denken.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s